Meteoroloji’den Mardin için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Mardin’inde aralarında bulunduğu 13 il için sarı ve turuncu alarm verdi. Hava sıcakları ise bugün 6 derece birden düşecek, soğuk hava etkisini artıracak.

Meteoroloji’den Mardin için sarı alarm
Yayınlama: 22.03.2024

Meteoroloji’den yurdun doğusu için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Meteoroloji 22 Mart tarihli hava durumu raporunda, 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı da yaptı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır’ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak’ın doğusu ile zamanla Van’ın güneyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle: Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Dersim, Van, Batman ve Şırnak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.