Artuklu Belediyesinin yeni başkanı Mehmet Tatlıdede oldu

Abdülkadir Tutaşı’nın istifasının ardından Artuklu Belediye Meclisi yaptığı seçimde yeni Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede seçildi.

Artuklu Belediyesinin yeni başkanı Mehmet Tatlıdede oldu
Yayınlama: 31.07.2022
Düzenleme: 31.07.2022 00:12

Mardin’in Artuklu ilçesinin AK Partili’li belediye başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın istifası ardından belediye meclisi yeni başkanını seçti.

Abdülkadir Tutaşı’nın istifasının ardından Artuklu Belediye Meclisi, yeni Belediye Başkanını seçmek için toplandı. AK Parti’den Mehmet Tatlıdede ile HDP’den Medine Aksoy’un yarıştığı seçim tamamlandı.

AK Parti’nin Mehmet Tatlıdede HDP’nin ise Medine Aksoy ile girdiği seçimin ilk iki turunda üçte iki çoğunluk sağlanamaması üzerine üçüncü turda 21 oyu alan Mehmet Tatlıdede belediye başkanı olarak seçildi.  

Her 3 turda da oylama 21 AK Parti, 10 HDP şeklinde sonuçlandı. Seçimin ardından AK Partili Meclis üyeleriyle yeni Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, makam odasına geçti.

Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede kimdir?

Görevinden istifa eden Abdulkadir Tutaşı’nın yerine AK Parti meclis grubunun adayı olarak belediye başkanı seçilen Mehmet Tatlıdede Mardin Artuklu doğumludur. 1964 doğumlu olan Mehmet Tatlıdede, ilk orta ve lise eğitimini Artuklu ilçesinde yaptı. 2019 seçiminde Ak Parti’den belediye meclis üyesi seçilen Mehmet Tatlıdede, görevinden istifa edilen Abdulkadir Tutaşı’nın yerine seçilmek üzere AK Parti grubu tarafından aday gösterilerek seçimi kazandı .Mütehhitlik yapan Mehmet Tatlıdede bir dönem Doğru Yol Partisi’nden belediye meclis üyeliğini görevini de yapmıştı. Mehmet Tatlıdede, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.