Bakan Karaismailoğlu: Kızıltepe çevre yolu Mayıs 2023’te tamamlayacağız

Bakan Karaismailoğlu: Kızıltepe çevre yolu Mayıs 2023’te tamamlayacağız
Yayınlama: 16.09.2022
Düzenleme: 16.09.2022 23:36

Derik ziyaretinin ardından Kızıltepe’ye geçen Bakan Karaismailoğlu, Kızıltepe Güney Çevre Yolu devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, basın açıklaması yaptı.

Derik’te 20 Ağustos’ta yaşanan kazanın kendisini derinden üzdüğünü kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle yad etti. Kazada vefat edenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduğunu, yaralanan vatandaşlara da geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti.

“Mardin’e 5 milyar 850 milyon liralık yatırım yaptık”

Mardin’in ulaşım ve iletişim altyapısına 20 yılda 5 milyar 850 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Kadim şehrimizde mevcut, 28 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 9 kat artırarak 272 kilometreye çıkardık. Hükûmetlerimiz döneminde Mardin’de;  65 kilometrelik tek yol yapım ve onarımını tamamladık. 372 kilometrelik bitümlü sıcak kaplamalı yolu ve 51 köprüyü Mardinlilerin hizmetine sunduk. Proje bedeli toplam 2 milyar 374 milyon lirayı bulan; Mardin-Midyat Yolu,  Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat Yolu ile Nusaybin ve Derik ilçeleri belediye ağındaki muhtelif kesimlerin asfalt yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Ceylanpınar – Kızıltepe Yolu, Kızıltepe Güney Çevre Yolu ve Kızıltepe – Mardin Havalimanı Yolları’ndaki çalışmalarımızı inceledik. 62 kilometrelik kesimini Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu,  7 kilometrelik bölümünü Kızıltepe Güney Çevre Yolu ve 5 kilometrelik kısmını da Kızıltepe-Mardin Havalimanı Yolları oluşturan projemizin toplam uzunluğu 74 kilometre. Proje kapsamında bugüne kadar;  Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun 32 kilometrelik kesimini sathi kaplama seviyesinde tamamladık. En kısa sürede bitümlü sıcak kaplama çalışmasına başlayacağız.” dedi.

 “Kızıltepe çevre yolu Mayıs 2023’te tamamlayacağız”

Kızıltepe Güney Çevre yolunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

 “2 kilometrelik kesimi alt temel seviyesinde tamamladık. 3,3 kilometrelik kesimde temel zemin çalışmalar ile birlikte, 1,7 kilometrelik kesimde de toprak ve sanat yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Kasım 2021’de ihalesini yaptığımız projeyi, Mayıs 2023’te tamamlayacağız. Kızıltepe Güney İmar Çevre yolunun tamamlanması ile, Uluslararası Güney TETEK aksı üzerindeki bulunan Kızıltepe ilçesi şehir geçişindeki trafik, şehir dışına alınacak. Böylece, Şanlıurfa- Habur Sınır Kapısı ve Şırnak arasındaki transit trafiğin şehir içinde neden olduğu yoğunluk ve kazalar azalacaktır. Diyarbakır-Mardin ile Habur bağlantısını sağlayan Mardin-Kızıltepe bölünmüş yolunda trafik yoğunluğu çok yüksek. Kızıltepe –Mardin Havaalanı toplayıcı yollarının tamamlanması sayesinde, Mardin Havaalanı ile birlikte, Kızıltepe arasında yerleşim yerlerinin yoğun olduğu 5 km’lik kesimde, trafik güvenliği artırılacak. Projemiz bölgenin ekonomik gelişimine, Mardinlilerin refahının artmasına katkı sunacaktır. güvenli bir ulaşım koridoru da tamamlanmış olacak. Bizim hizmet anlayışımızda,  Bölgesel farklılıklar yok! İhtiyaç, önem ve aciliyet var! Bütünsel kalkınma var. Türkiye’nin her bir köşesine aynı anda yatırım yapma anlayışı var. Kuzey-Güney, Doğu-Batı demeden, ayırmadan, milletimizin ihtiyacı neredeyse, oraya hizmet götürme azmi var. Bunu da çok şükür yapıyoruz! Biz Mardin’i seviyor ve değer veriyoruz; Sağladığımız güven ve istikrar ortamında, yıllardır terör belasından çok çeken Mardin’de ulaşım ve iletişim alanındaki yatırımları kat be kat artırıyoruz. Mardin’i daha güvenli ve konforlu yollarla buluşturduk. Karayollarının yanı sıra, Mardin’imizdeki tüm ulaşım modlarında ciddi çalışmalar yürütüyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.