Haşim Kılıç kimdir? Haşim Kılıç nereli?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan: Sonunda top dönüp dolaşıp Haşim Kılıç’a gelirse… İlk sen yazmıştın dersiniz artık” Haşim Kılıç kimdir? Haşim Kılıç nereli?

Haşim Kılıç kimdir? Haşim Kılıç nereli?
Yayınlama: 26.10.2020
Düzenleme: 26.10.2020 11:43

Millet İttifakı’nın 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayının eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç olabileceğini iddia etti.

Hakan, bugünkü köşe yazısında “Size bir sır vereyim mi?” diyerek şunları yazdı:

“Millet ittifakının adayı kim olacak” diye kadim bir konumuz var. Konu ne zaman açılsa… Hemen herkes bir çırpıda Gül, Babacan, İmamoğlu, Yavaş, İnce, Akşener, Kesici gibi isimleri sıralayıveriyor.

İşittiğime göre… Millet ittifakının adayı, bütün bu isimlerin dışında bir isim olabilirmiş. Kimseye söylemeyin ve benden duymuş olmayın ama o isim… HAŞİM KILIÇ imiş.

Haşim Kılıç kimdir? Haşim Kılıç nereli?

13 Mart 1950’de Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nde doğdu. İlk, Orta ve Lise Öğrenimi’ni Yozgat’ta tamamladı. 1968’de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne kaydoldu ve 1972’de Mezun oldu.

1974’de Sayıştay Başkanlığı’nda Denetçi Yardımcısı olarak Görev’e başladı. Denetçi, Başdenetçi Unvanları’nı aldıktan sonra 1985’de Sayıştay Üyeliği’ne seçildi.

5 Yıl süren Sayıştay Üyeliği’nden sonra 1990’de Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne seçildi. 7 Aralık 1999’de Açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği’ne seçildi. 7 Aralık 2003’de yeniden bu görevi üstlendi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı:
Tülay Tuğcu’nun Yaş Haddi’nden Emekli’ye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı devam eden seçimler 22 Ekim 2007’de sonuçlandı. Başkanvekili Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçildi. Kılıç, saat 14.00’de Anayasa Mahkemesi’nde basın toplantısı yaptı. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Görevi’ni 4 Yıl sürdürecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.