İlhan: “Faturaların neye göre ve nasıl kesildiği araştırılsın”

Saadet Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Hacı İlhan, aralarında çiftçilerin, STK temsilcilerinin ve gübre ile ilaç satış bayilerinde olduğu toplantının ardından açıklama yaptı.

İlhan: “Faturaların neye göre ve nasıl kesildiği araştırılsın”
Yayınlama: 25.06.2020

Kızıltepe’de bir halı sahada çiftçilerin, STK, Siyasi parti temsilcilerinin ve gübre ile ilaç satış bayilerinde bulunduğu ve 14 Mayıs’tan bu yana bölgede uygulanan elektrik kesintilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantı gerçekleşti. Toplantı da nihaiyi bir karara varılmazken toplantıya katılan birçok çiftçi biriken borçları ödenmekte zorlandıklarını ve kesilen binlerce liralık faturaları ödeme güçlerinin bulunmadığı için mısır ekmeme kararı alınması konusunda fikir beyan etti. Toplantıya katılan bazı üreticilerde bu çözüme karşı çıkarak daha kalıcı çözümlerin olması gerektiğini belirterek yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı.

Toplantıya katılarak çiftçilerin sorunlarını dinleyen Saadet Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Hacı İlhan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada,  elektrik şirketi tarafından kesilen faturaların neye göre ve nasıl kesildiğinin araştırılması için bir komisyon kurulması çağrısında bulundu.

Saadet Partisi olarak çiftçilerin yanında olduklarını belirten İlhan, “Ramazan ayından beri Mardin’de bağlı 50 köyde başlayan elektrik kesintileri şuan 90 köyü geçmiş durumda. Dedaş tarafından yapılan kesintiler hâlâ devam etmektedir. Biz; kesinlikle tarımda üretimin durdurulması taraftarı değiliz. Covid-19 ‘u yaşadığımız 2020 yılında, tarımsal ve gıda üretiminin ne kadar önemli olduğu ortada iken; tarımın böylesi bir sebeple sekteye uğratılmasının, ülkemize ne faydası olacaktır? Gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Çiftçilerimiz elektrik faturasını ödemiyor değil ödeyemiyor. Bir çiftçimizin 70 dönüm arazisi var ve kendisine gelen fatura 110.000 TL. Size soruyorum, siz olsanız nasıl ödeyeceksiniz? Hükümete önerim şudur; Derhal bir ekip kurulsun ve Dedaş hemen araştırılsın. Dedaş nasıl fatura gönderiyor? Neye göre fatura yazıyor ve en önemlisi tüketim bedeli nasıl hesaplanıyor? Bunlar gün yüzüne çıktığı zaman her şey belli olur ve çiftçilerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkacaktır. Bu vesileyle bugün Kızıltepe’de Kosar adlı Halı sahada, Muhtarlar Derneği adına düzenlenen toplantıya Saadet Partisi olarak, biz de katıldık. Şunu belirtmek isteriz ki; biz her zaman çiftçimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.