Jandarma ekipleri kadın destek uygulamasını anlattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kadın Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik kadınlara broşür dağıtarak KADES uygulamasını anlattı.

Jandarma ekipleri kadın destek uygulamasını anlattı
Yayınlama: 25.11.2020
Düzenleme: 25.11.2020 16:26

Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede bulunan AVM’de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında stant açarak, KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak hem kadınlara ve hem de erkeklere KADES kullanımıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerden dağıtarak bilgilendirmede bulundu.

Ekipler, ayrıca 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak için sorumluluk alanında bulunan mahallelerdeki evleri de ziyaret ederek vatandaşlarla görüşüp uygulamayı anlattı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen KADES uygulaması kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda tek tuşla kolluk kuvvetlerine ulaşabilme imkanı sağlayan uygulama hakkında kadınları bilgilendiren ekipler, bilgilendirmelerin ardından kadınlara karanfil dağıttı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.