Jandarmanın ikna çalışması sonucu bir aile daha evladına kavuştu

Mardin İl Jandarma Komutanlığının ikna çalışmaları sonucu teslim olan terör örgütü PKK’ya mensup kadın terörist, ailesine kavuştu.

Jandarmanın ikna çalışması sonucu bir aile daha evladına kavuştu
Yayınlama: 17.03.2020

Mardin İl Jandarma ekiplerinin yaklaşık bir yıl süren ikna çalışmaları neticesinde 2014 yılından itibaren PKK/KCK örgütü içerisinde faaliyet gösteren “Delila Mardin” kod adlı Zeynep Erkan, örgütten kaçarak askere teslim oldu. İşlemlerinin ardından Erkan, ailesiyle buluşturuldu.

Kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten Erkan, örgüt içerisinde psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığını, orada bulunan gençlerin de çok zor günler geçirdiğini söyledi.

Terör örgütü PKK’dan kaçmak isteyen çok sayıda kişinin infaz edilecekleri korkusuyla kaçamadığını dile getiren Erkan, bir yıllık ikna süreci içerisinde kendisiyle görüşen personelden aldığı destekle jandarmaya teslim olduğunu aktardı.

Erkan, “Artık daha fazla olanlara seyirci kalmayın, evlatlarınızı örgütten kurtarın. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır. Onlar da aileleriyle buluşsun, anneler ağlamasın. Burada kötü muamele yok.” diye konuştu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.