Kızıltepe’de anız yangını trafiği felç etti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, tarlalarda başlayan anız yangını, dumanın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle olası trafik kazalarına davetiye çıkardı.

Kızıltepe’de anız yangını trafiği felç etti
Yayınlama: 26.06.2020
Düzenleme: 26.06.2020 16:18

Kızıltepe – Viranşehir karayolu çevresinde bulunan tarlalarda meydana gelen anız yangını nedeniyle yükselen duman görüş mesafesini sıfıra düşürdü. Sıcaklardan dolayı yaz aylarında yaşamın iyice zorlaştığı Kızıltepe’de anız yangınları yüzünden vatandaşlar adeta nefes almakta güçlük çekerken, yangın sonrası oluşan duman sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kazaya davetiye çıkaran yangından gökyüzüne yükselen duman, halkın sağlığını da tehdit ederken itfaiye ekipleri kısa sürede yangınlara müdahale ederek söndürdü. Orta refüjdeki kuru otlara da sıçradığı görülen yangınlar, yük taşıyan araçlar içinde büyük bir tehlike oluşturdu.

Çiftçilerin hasat sonrası anız yakması, toprağa ve havaya zarar vermekle kalmayarak binlerce hayvanı da acı çekerek telef olmasına neden olduğunu belirten yetkililer, anız yakılması ile sap, saman ve organik maddenin yok edilmesi sonucu; toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesinin bozulduğu vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.