Mardin’de 18 mahalle muhtarlık seçimi için sandığa gidecek

Mardin’de çeşitli nedenlerle düşen muhtarlıklar için 18 mahallede seçmenlerde yarın sandık başına gidecek.

Mardin’de 18 mahalle muhtarlık seçimi için sandığa gidecek
Yayınlama: 05.06.2021
Düzenleme: 05.06.2021 16:48

Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 6 Haziran Pazar günü, seçimlerin tekrarlanmasına ve ara seçim yapılmasına karar verildi. Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidilecek seçimde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aldığı karar doğrultusunda Mardin’in Kızıltepe, Savur, Derik, Midyat, Dargeçit ve Ömerli ilçelerindeki 18 mahalle yeni muhtarını seçecek.

6 İlçede 18 Mahallede sandıklara gidilecek

Yarın gerçekleşecek seçimlerde Kızıltepe ilçesinde; Akalın. Esenli, İkikuyu, Kırkkuyu,  Körsu, Yeşiller, Mevlana, Zergan, Çetinkaya Ömerli ilçesinde; Fıstıklı, Tavuklu, Savur ilçesinde; Kayacıklar, Derik ilçesinde Taşıt, Adak, Çağıl, Midyat ilçesinde Yunus Emre ve Dargeçit ilçesinde; Çavuşlu, Karabayır Mahallelerinde vatandaşlar oy kullanarak yeni muhtarlarını seçecekler.

Oy kullanacak seçmenler yasaktan muaf olacak

Seçimler, ilçe seçim kurullarının belirlediği okul veya cami avlularında yapılacak. Seçimde oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’de başlayacak akşam saat 17.00’da kadar sürecek. Seçim hafta sonu kısıtlamasına denk geliyor.  Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen muhtarlık seçiminde oy kullanacak seçmenler kısıtlamadan muaf tutulacak. Seçimler sırasında da pandemi tedbirleri tam olarak uygulanacak, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat edilecek. Ayrıca kırsal mahallelerde İl Jandarma ekipleri merkez mahallelerde ise İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri seçimlerde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli önlemi alacağı öğrenildi.
***Yasal uyarı: Bu haber kiziltepegazetesi.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.***

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.