Mardin’de bitkisel ve hayvansal üretimin aksamaması için çalışmalar sürüyor

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince korona virus salgını nedeniyle vatandaşın sağlıklı, güvenilir, yeteri gıdaya ulaşması için çalışmalar sürüyor.

Mardin’de bitkisel ve hayvansal üretimin aksamaması için çalışmalar sürüyor
Yayınlama: 31.03.2020

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilen “Koronavirüsün (COVID-19)” oluşturmuş olduğu olumsuzluklara rağmen insanlarımızın sağlıklı, güvenilir, yeteri gıdaya ulaşması içinde gerekli tedbirlerini almakta ve saha çalışmalarına devam ediyor.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, ilk görevlerinin bitkisel ve hayvansal üretimin aksatılmadan devam edilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Bitkisel ve hayvansal üretimin her aşamasında üreticilerin yanında olacaklarını dile getiren Dinler, “İnsan yaşamının kaynağı soluduğu hava, içtiği su ve yediği gıdadır. İhtiyacımız olan gıdanın sürekliğini sağlamak en önemli görevimizdir. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde üreticimizin, arazide, ahırda, ağılda, merada, sahada her daim yanında olduk olmaya devam edeceğiz. İlimiz tarımsal üretimin aksamaması için tüm paydaşlarla koordineli olarak çalışıyoruz.” dedi.

Tüm paydaşlarıyla koordineli olarak çalışmalarını ve tüm imkânlarını seferber edildiğini vurgulayan Dinler, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin dediği gibi “Bakanlığımız 83 milyon nüfusun her bir ferdine dokunan büyük bir Bakanlıktır. Ülkemizin suyu, toprağı, havası, ormanı hepsi bizden sorulur. Kapsamımız geniş, sorumluluğumuz büyük, işimiz çok, yükümüz ağır… Bu sebeple; tarladan sofraya, membadan bardağa, tohumdan fidana, kuzudan koyuna, yediğimiz içtiğimiz, ektiğimiz biçtiğimiz, gezdiğimiz kestiğimiz öyle bir zincirdir ki; bir tane halka incinse, hep birlikte sarsılırız. İnsan yaşamının kaynağı soluduğu hava, içtiği su ve yediği gıdadır. İhtiyacımız olan gıdanın sürekliğini sağlamak en önemli görevimizdir. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde İl-İlçe Müdürlüklerimiz olarak çiftçimizin, üreticimizin, yetiştiricimizin arazide, ahırda, ağılda, merada, sahada her daim yanında olduk olmaya devam edeceğiz. İlimiz tarımsal üretimin aksamaması için, İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tüm paydaşlarıyla koordineli olarak çalışmalarını ve tüm imkânlarını seferber etmiştir” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.