Mardin’de en az ilkokul mezunu tam 3.550 TL maaş ile personel alınacak

İŞKUR korona virüs salgını ile zorlu günlerden geçen işsiz vatandaşlar için bir hayli destek sunmaya devam ediyor. Bu sefer de bütün Mardin’inde aralarında bulunduğu 12 değişik şehirde istihdam etmek üzere 3.550 TL ücret ile personel alımları olacağını açıkladı.

Mardin’de en az ilkokul mezunu tam 3.550 TL maaş ile personel alınacak
Yayınlama: 11.07.2021
Düzenleme: 13.08.2021 18:12

İŞKUR korona virüs salgını ile zorlu günlerden geçen vatandaşlar için birçok destek sunmaya devam ediyor. Bu sefer de tam 12 farklı ilde istihdam etmek üzere 3.550 TL maaş ile personel alımları olacağını açıkladı. Başvuru yapan vatandaşlar arasından eğer olumlu yanıt gelirse 3 aylık iş başı eğitim programlarına katılma durumları söz konusu olacak.

İşkur 12 farklı ilde personel alımları olacağına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gelen bu açıklamalar sırasında hangi iller olduğu netlik kazandı.

Açıklanan iller; Mardin, Antalya, Elazığ, Manisa, Batman, Ankara, Muğla, İstanbul, Malatya, İzmir, Balıkesir ve Düzce olarak netlik kazandı. Alım yapılacak olan alanlar da pazarlamadan ön muhasebeci, aşçı yardımcılarından müşteri hizmetleri gibi birçok alana hitap edecek olduğu belirlendi.

Bu anlarda vatandaşların hangi şartlar ile başvuru yapabilecekleri de netlik kazanmış oldu.

Şartlar arasında;

En az 15 yaşında olmakİşkur üzerinde işsiz olarak kayıtlı olmak

SGK kapsamında emekli maaşı almamak

Son 1 aylık süreç içerisinde SGK kollarından prim ödemesi yapmamak

Son 3 aylık süreç içerisinde işverenlerin çalışanı olmamak

İşverenlerin kan hışmı ya da eşleri olmamak

İşverenlerin birinci ya da ikinci dereceden akrabaları olmamak

İş ve meslek danışmanlık hizmetleri alan vatandaşlar başvuru yapabilecekler.

Bu anlarda ne kadar ödeme alacakları da netlik kazanmış oldu. Alınacak olan ödemeler olarak da;İş arayan konumunda olanlar için günlük zaruri gider ödemesi olarak 108,68 TL

Öğrenci olanlar için günlük zaruri gider ödemesi olarak 81,51 TL İşsizlik ödeneği almakta olanlar için günlük zaruri gider ödemesi olarak 54,34 TL 0 ila 15 yaş arasında çocukları olan kadınlara işte anne projesi kapsamında günlük zaruri gider ödemesi olarak 110 TL

Geleceğin meslekleri olarak yer alanlar için günlük zaruri gider ödemesi olarak 115 TLİmalat sektöründe yer alan ve 2 ila 5 yaşları arasında çocukları olan kadınlar için 400 TL bakım destekleri

Genel sağlık sigorta primleri

İş kazası ya da meslek hastalığı primleri

Bu adımları yerine getiren herkes dilediği an online olarak başvurularını yerine getirebilir.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır.

Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.