MasterChef’te kim elendi? (MasterChef Sefa kimdir?)

MasterChef Türkiye’de dün akşam ilk olarak kırmızı ve mavi takım Balkan mutfağı yemeklerini yapmak için karşı karşıya geldi. Bu turda …

MasterChef’te kim elendi? (MasterChef Sefa kimdir?)
Yayınlama: 14.12.2020

MasterChef Türkiye’de dün akşam ilk olarak kırmızı ve mavi takım Balkan mutfağı yemeklerini yapmak için karşı karşıya geldi. Bu turda yarışmacılar Şile paprika, tavce gravce, Boşnak böreği, tavuk büryan, kaymaçina hazırladı.

Şeflerin yarışmacılara yapılması için verdiği sürenin ardından yemeklerin tadına bakıldı. Dokunulmazlık oyununun sonunda yapılan yemeklerin tadına bakan şefler kazanan takımın kırmızı takım olduğunu duyurdu. Böylece Özgül, Emir ve Eray MasterChef’te ilk 5’e giren isimlerden oldu.

MASTERCHEF BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM ALDI? 

MasterChef’in son bölümünde oynanan dokunulmazlık oyununda mavi takım yarışmacıları eleme potasına girdi. Takımın tamamı eleme potasında olduğu için 3’lü eleme oyunundan birinci çıkan isim bireysel dokunulmazlığı almış oldu. Böylece hem potadan kurtulan hem de bireysel dokunulmazlığı alan isim Barbaros oldu.

MASTERCHEF’TE ELENEN İSİM

MasterChef Türkiye’de dün akşam eleme heyecanı yaşandı. Finalde Serhat, Sefa ve Barbaros karşı karşıya geldi. Mavi takım yarışmacılarının tümü, Danilo şefin imza tabağı olan Tournedos Rossini hazırlamak için mücadele verdi. Final bölümünde potadan kurtulan ilk isim Barbaros oldu. 

MasterChef’e veda eden isim şeflerin yaptığı oylama sonrası Sefa oldu. Eleme potasından kurtulan Serhat ve Barbaros MasterChef 2020 ilk 5’e giren isimler arasında yer aldı.

“GÖZÜM ARKADA DEĞİL”

MasterChef’e veda eden Sefa, gözyaşlarına hakim olamadı. Sefa “İki yıldır bu programı izliyordum. Buraya gelip o samimiyeti yaşadığımda beni hayatta çok ileri götürdü. Buraya gelmeden önce aşçılık kariyeri olan biri değildim. Aileme destek olmak için farklı sektörlerde de çalıştım. Arkadaşlarımdan belki pratik olarak çok düşük seviyeydim. Yedeklerden geldim. Gözüm arkada değil” dedi.

SEFA OKYAY KILIÇ KİMDİR?

Sefa Okyay Kılıç, 24 yaşında. Gazi Üniversitesi Gastronomi Sanatları Fakültesi mezunu. Ankara’da, Antalya’da ve İngiltere’de çalıştı. İtalya’da staj yaptı.

Londra’da sahibi Türk olan Akdeniz restoranında aşçı olarak çalışan Sefa Kılıç, şeflerin karşısına çok iyi hazırlanarak çıktığını ve MasterChef’i kazanmaya geldiğini söyledi.

Sefa Okyay Kılıç, Londra’dan MasterChef için gelme sebebini şu sözleri ile açıkladı:

“Bir insan kendi topraklarında kendi halkının önünde başarılı olursa ve burada kendini ispatlarsa dünyaya çok rahatlıkla kendini ispatlayabilir. Bunun örneği birçok Türk şef var zaten. Bu yüzden kendi ülkemde başarılı olmak için buraya geldim.”

ÜÇ DİL BİLİYOR

Birçok gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak katılan genç yarışmacı, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler alan MasterChef Sefa yarışmaya yedeklerden dahil olmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.