Telefonum Wifi’ye Bağlanmıyor! İşte çözüm yöntemleri

Birçok kullanıcı çeşitli nedenlerle telefonlarıyla kablosuz ağ bağlantı sorunu yaşıyor. Telefonunda WiFi bağlantı sorunu yaşayanlar …

Telefonum Wifi’ye Bağlanmıyor! İşte çözüm yöntemleri
Yayınlama: 26.05.2021

Birçok kullanıcı çeşitli nedenlerle telefonlarıyla kablosuz ağ bağlantı sorunu yaşıyor. Telefonunda WiFi bağlantı sorunu yaşayanlar hazırladığımız makaleye göz atabilir.

Android ve iOS kullanıcıları farklı sorunlar ile karşılaşayabiliyor. Sizler için hem iOS hem de Android için çözümlerin yer aldığı makale hazırladık.

WiFi bağlantı sorunu için yapılması gerekenler

Öncelikle işlemlere kablosuz bağlantı ayarlarınızı kontrol ederek başlamalısınız. Bildirim paneline tıklayın. Ardından karşınıza çıkan ekranda uçak modu ve WiFi bölümlerini kontrol edin. Uçak modu aktif edildiğinde hem mobil erişim hem de WiFi bağlantısı otomatik olarak devre dışı kalır.

Hem iOS hem de Android cihazlarda bulunan otomatik Mac adresi değiştirme özelliği sebebiyle bağlantınızı engelliyor olabilir. Ayarlar sekmesinde yer alan arama bölümünü kullanarak Kablosuz Ağ Ayarları menüsüne gidin. Ardından karşınıza çıkan ekranda yazan Mac Adresi Değiştir veya Özel Adres özelliğini kapatın.

Kablosuz ağda yapılan değişiklikler bazen cihazlar tarafından algılanamayabiliyor. Ayarlar menüsüne girin. Ardından Kablosuz Ağ sekmesine tıklayın. Ayarlarını sıfırlamak istediğiniz kablosuz ağı seçtikten sonra Kablosuz Ağı Unut butonuna basarak ağa tekrardan bağlanmayı deneyin.

WiFi bağlantı sorunu yaşayan kullanıcılar, ağlarının kanal ayarını değiştirerek bağlantı sorununu çözebilir. Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra WiFi ayarlarının bulunduğu sekmeye tıklayın. 2.4 GHz bandında 1. 6. ve 11. kanallar önerilmektedir.

Bazı durumlarda konum hizmetleri WiFi kullanımını engelleyebiliyor. Konum hizmetlerini kapatmak için Ayarlar menüsüne girin. Ardından karşınıza çıkan ekranda Gizlilik sekmesine tıklayın. Gizlilik sekmesinde yer alan Konum ayarını kapattıktan sonra kablosuz ağa bağlanmayı tekrar deneyin.

Bluetooth ve WiFi ayarlarını da kapsayan Ağ Ayarlarını Sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için Ayarlar menüsüne gidin. Ardından karşınıza çıkan ekranda yer alan Genel Ayarlar sekmesine tıklayın. Sıfırla menüsüne giriş yaptıktan sonra Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya tıklayın.

Bazı işlemler akıllı telefon üreticileri tarafından geliştirilen Android işletim sistemi arayüzlerinde farklılık göstermektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.