Vergi sicil affı başvuruları ne zaman? Yeniden yapılandırma imkanı olacak mı?

Vergi prim borçlarına ve idari para cezalarına yapılandırma geliyor. TBMM’ye sunulan yasa teklifine göre, geçen yıl kasım ayında çıkarılan 7256 …

Vergi sicil affı başvuruları ne zaman? Yeniden yapılandırma imkanı olacak mı?
Yayınlama: 26.05.2021

Vergi prim borçlarına ve idari para cezalarına yapılandırma geliyor. TBMM’ye sunulan yasa teklifine göre, geçen yıl kasım ayında çıkarılan 7256 sayılı yasada borçlarını yapılandıranlar da yeni yapılandırmadan yararlanabilecek.
7256 sayılı yasadan yararlananlar mart ayı içinde hem ilk hem de ikinci taksitlerini ödediler. 3. taksit mayıs ayı içinde ödenecek. Borçlarını ödemeye devam eden borçlular isterlerse Meclise yeni sunulan yasa teklifi çerçevesinde borçlarını tekrar yapılandırabilecekler. 

Vergi affı için başvurular, yasanın kabul edilmesi halinde önümüzdeki ay içerisinde alınacak. Başvurular ise vergi daireleri aracılığıyla yapılacak. İlk ödeme ise Eylül ve Ekim aylarında yapılacak. Reel sektörün pandemi koşulları nedeniyle talep ettiği vergi ve prim borçlarını yapılandıran ekonomi paketi TBMM’ye cuma günü sunuldu.

TBMM’ye yeni sunulan yapılandırma yasa teklifinde taksitlerini ödemeye devam edenler için yeni bir imkan tanındı. Yasa teklifinin 9’ncu maddesine göre ödemeleri devam eden alacaklar açısından borçlular talep ederse yeni yapılandırmadan yararlanabilecekler.
Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin olarak geçen yıl kasım ayında 7256 sayılı yasa çıktı. Yasanın başvuru tarihi ve ilk taksit ödeme süresi bir ay ötelendi.
 
Yapılandırma süresi 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, ilk taksit ödeme süresi de 1 Mart 2021 tarihine uzatıldı. 7256 sayılı yasaya başvurup ilk iki taksitlerini ödeyenler şimdi mayıs ayının sonuna kadar üçüncü taksitlerini ödeyecekler.

Yasa teklifine göre, geçen yıl kasım ayında çıkarılan 7256 sayılı yasada borçlarını yapılandıranlar da yeni yapılandırmadan yararlanabilecek.
7256 sayılı yasadan yararlananlar mart ayı içinde hem ilk hem de ikinci taksitlerini ödediler. 3. taksit mayıs ayı içinde ödenecek.
 
Borçlarını ödemeye devam eden borçlular isterlerse Meclise yeni sunulan yasa teklifi çerçevesinde borçlarını tekrar yapılandırabilecekler. Böylece süre kazanmış olacaklar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.