Veteriner Hekimler Odası’ndan “Yetiştiricilere” Destek Sağlanması Çağrısı

Mardin Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Muharrem Çakar, kuraklık ve artan girdi maliyetleriyle dara düşen yetiştiricilere destek sağlanması çağrısında bulundu.

Veteriner Hekimler Odası’ndan “Yetiştiricilere” Destek Sağlanması Çağrısı
Yayınlama: 09.06.2021

Mardin’de son yılların en şiddetli kuraklık dönemi olarak kayıtlara geçen 2021 yılı üretim sezonunda, sulanmayan tarım arazileri büyük oranda kuraklıktan etkilendiğine dikkat çeken Mardin Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Muharrem Çakar, hayvancılık yapan üreticilerin kuraklıktan en az tarım ile ilgilenen üreticiler kadar mağdur olduğunu söyledi.

Kuru şartlar da üretim yapan üreticilerin ya hasat yapmadığını ya da hasatlarda yüzde 80’e varan verim düşüklüğü yaşandığını belirten Çakar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve 18 Kurum ve Kuruluşumuzla hayata geçirilecek olan Tarımsal Kuraklık Stratejik Eylem Planının üreticilerimize can suyu olacağı kanaatindeyiz. Fakat Hayvancılık yapan üreticilerimiz maalesef bu kuraklıktan en az tarım ile ilgilenen üreticimiz kadar mağdur olmuştur. Kuraklıktan dolayı meraların olmayışı ya da zayıf olması yetiştiriciyi ciddi üretim sıkıntısı içine sürüklemiştir. Bir işletmenin yüzde 7O’i olan yem gideridir ve maalesef bu kuraklık ile birlikte yükselen yem ve kaba yem fiyatları yetiştiriciyi üretememe seviyesine getirmiştir. Arpa desteği ile destek veren bakanlığımıza teşekkür eder, bu yardımın artırılmasına ciddi ihtiyaç görülmektedir. Bu vesileyle Gerek bu dönem ve gerekse de her süreçte üreticinin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye ve arazide üreticilerimizi yalnız bırakmayan Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.