Mardin’e Uzanan Dolandırıcılık Operasyonunda 206 Tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in de aralarında bulunduğu 41 ilde yürütülen operasyonlarda, 971 kişiyi dolandırdığı belirlenen şebekelere yönelik 271 şüphelinin yakalandığını, 206’sının tutuklandığını açıkladı.

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ayda Mardin’in de aralarında yer aldığı 41 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlarda 971 vatandaşı dolandırdığı tespit edilen 271 şüphelinin yakalandığını, 206’sının tutuklandığını belirtti.

Şüphelilerin banka hesaplarında toplam 5 milyar 34 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi.

Adana, Mardin, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda; yüksek kazanç vaadiyle kripto borsalarında yatırım yaptırarak dolandırıcılık yapan, sahte altın satan, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları kandıran ve sahte internet siteleri üzerinden araç kiralama veya yedek parça satışı yapan şüpheliler yakalandı.

Yerlikaya, “971 vatandaşımızı dolandıran nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlarımızda 206 tutuklama gerçekleştirildi. Emeği geçen emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kızıltepe Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.