Olay, 30 Haziran 2024’te Mazıdağı ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Polat E., ağabeyiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle babası Mehmet E.’ye karşı kin besledi. Miras nedeniyle pay almak amacıyla plan yaptığı öne sürülen Polat E.’nin, arkadaşları Abas A., Baran A. ve Berkant K. ile birlikte hareket ettiği iddia edildi.
Hazırlanan plana göre Berkant K. tarafından kurulan patlayıcı düzeneğin, Baran A. tarafından Mehmet E.’nin kullandığı servis aracına yerleştirildiği ileri sürüldü. Mehmet E.’nin araçtaki poşetten şüphelenerek düzeneği fark ettiği, ardından metruk bir binaya bıraktığı belirtildi. Bu sırada uzaktan kumandayla düzeneğin patlatılmaya çalışıldığı, Mehmet E.’nin evine girmek üzere olduğu sırada patlamanın meydana geldiği kaydedildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Polat E. ile Abas A., Baran A. ve Berkant K. tutuklandı. Hazırlanan iddianame doğrultusunda sanıklar hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme” suçlarından 18 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası istendi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Polat E. ile Baran A. salonda hazır bulundu. Abas A. ve Berkant K. ise cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Duruşmada baba Mehmet E. de yer aldı.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savcı mütalaasını sunarak sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi ve tahliye istedi. Sanık avukatları savunma için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi.
“BABASINI KORKUTMAK İSTEMİŞ”
Duruşma sonrası açıklama yapan sanık avukatı Özlem Dündar, olayın iddia edildiği gibi olmadığını savundu. Müvekkilinin babasını öldürme kastı bulunmadığını öne süren Dündar, eylemin korkutma amacıyla yapıldığını iddia etti. Dündar, müvekkilinin “mala zarar verme” suçundan yargılanması gerektiğini savunarak beraat talebinde bulundu.
BABA: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
Baba Mehmet E. ise oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek tahliye talebini yineledi. Mehmet E., “Aramızda aile içi tartışmalar oldu ama büyük bir mesele değildi. Beni korkutmak istemiş. Oğlumun beni öldürme kastı yoktu. Bu cezayı kabul etmiyorum, tahliyesini istiyorum” dedi.