Adalet Bakanı Gül, Partisinin Mardin’de düzenlediği kongreye katıldı

Mardin’in Artuklu ilçesinde düzenlenen kongrede, çocukların yeri dağın yolu değil okulun yolu olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkûmların da ailelerine yakın bir cezaevinde kalması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Adalet Bakanı Gül, Partisinin Mardin’de düzenlediği kongreye katıldı
Yayınlama: 08.03.2020

Mardin merkez Artuklu ilçesinde partisinin düzenlediği kongreye katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin devam ettiğini hatırlattı ve bu annelerin çocuklarına kavuşması için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. 

Kongrede konuşan Bakan Gül, bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu anımsatarak kadına şiddeti kınadığını belirtti.

Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin devam ettiğini belirten Gül, bu annelerin çocuklarına kavuşması için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

Gül, “Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda hepsi çocuklarına kavuşmaya devam edecek.” dedi.

Bakan Gül, dağa kaçırılan çocukları kendi evlatları gibi gördüklerini aktararak şöyle konuştu:

“Bu çocukların yeri dağın yolu değil okulun yoludur ve ellerinde silah değil kitap olması gerekir. Bütün mücadelemiz bunun içindir. Bu çocukları dağa değil anne kucağına getirmek için bu mücadeleyi büyük bir aşkla ve heyecanla sürdürmeye devam edeceğiz. O çocuklar bizim çocuklarımız. Onları terörle buluşturan, onları dağa götüren zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı annelerinin kucağından ayırmamak için bütün gayretimizi, mücadelemizi göstermeye devam edeceğiz.”

“Mahkûmların ailelerine yakın bir cezaevinde kalması için çalışma başlattık”

Mahkûmların ailesine yakın bir cezaevinde kalması için çalışma başlattıklarını belirten Gül, “Cezaevlerinde eşimiz, dostumuz uzak yerlerde kalıyorlar, biz çok zorlanıyoruz. Bu bizim çalışma alanlarımızdan biri. Cezaevlerinde kalan tutuklu ya da mahkûmun ailesi neredeyse yakın bir cezaevinde kalması bizim temel hedefimizdir. Buna çalışacağız. ‘Annesi oğlunu görmek için bilmem kaç yüz kilometre yol gitmesin’ diye bu çalışmayı yapıyoruz. Tabii ki cezaevlerindeki kalabalık nedeniyle istediğimiz gibi olamıyor.” diye konuştu.

Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Seçilecek yeni ilçe başkanı arkadaşımızla ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Hep birlikte 2023 yolunda hedefimize yürümeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımıza şimdiden yeni görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Kongrede ayrıca AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya da birer selamlama konuşması yaptı.

Artuklu AK Parti İlçe Teşkilatı 3’üncü olağan kongresinde tek liste aday olan Serdal Bağış ilçe başkanı olarak seçildi. Bütün delegelerin oyu ile ilçe başkanlığına seçilen Bağış, teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi.

Kongreye, AK Parti Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı ve çok sayıda partili katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.