Aytaç Ünsal kimdir? Aytaç Ünsal kimdir nereli? Avukat Aytaç Ünsal olayı nedir? Avukat Aytaç Ünsal kimdir?

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Avukat Aytaç Ünsal ölüm orucunu sürdürüyor. Peki Aytaç Ünsal kimdir? Aytaç Ünsal kimdir nereli? Avukat Aytaç Ünsal olayı nedir? Avukat Aytaç Ünsal kimdir?

Aytaç Ünsal kimdir? Aytaç Ünsal kimdir nereli? Avukat Aytaç Ünsal olayı nedir? Avukat Aytaç Ünsal kimdir?
Yayınlama: 30.08.2020

Bağımsız demokrasi platformu Demokrasi için Birlik, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat Aytaç Ünsal‘ın adil yargılanma talebi için ölüm orucunu sürdürüyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avuka Aytaç Ünsal 12 Eylül 2018’den beri cezaevinde bulunuyor. DHKP-C silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanandı.

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukatlar Aycan Çiçek, Engin Gökoğlu ve Ayşegül Çağatay, 3 Şubat’tan itibaren sürdürdükleri açlık grevi eylemine 10 Mart’ta ara verdi. Ünsal ise başlattığı açlık grevini ölüm orucuna çevirdi. Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Ünsal aylardır ölüm orucunu sürdürüyor. Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’i ise hayatını kaybetti.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yargılandığı davada, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.