Başkan Öter: “Kızıltepe’ye bir fuar alanı şart ”

Başkan Mehmet Şerif Öter, Mardin’e ve hatta tarım bölgesi olan Kızıltepe’ye bir fuar alanının şart olduğunu ve yetkililer nezdinde girişimlerini artıracaklarını söyledi.

Başkan Öter: “Kızıltepe’ye bir fuar alanı şart ”
Yayınlama: 22.02.2020

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinden Şanlıurfa’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarına bir otobüs ile katılım sağlandı.

Başkan Öter, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ile beraber fuardaki stantları gezerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Burada konuşan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin’e ve hatta tarım bölgesi olan Kızıltepe’ye bir fuar alanının şart olduğunu ve yetkililer nezdinde girişimlerini artıracaklarını söyledi.

Çevre illerimizde çok güzel fuar merkezileri yapıldığını aktaran Başkan Öter şöyle konuştu:

“Mezopotamya’nın en önemli verimli arazisine sahip olan Kızıltepe ovasına bir fuar merkezi çok yakışacak. Çünkü bölgemiz tarım bölgesidir. En kaliteli kırmızı mercimek buğday ve bir çok ürün yetişmektedir. Yıllardın GAP sulama kanallarının  buraya ulaşmasını bekliyoruz. Ancak bu kadar verimli araziye sahip olan bölgemize bir türlü gelmedi. Biz bunun bir an önce bitirilmesini istiyoruz.”

“Bu kadar tarımın çok olduğu bölgede bir fuar merkezi istiyoruz.” Diyen Öter şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’da, Diyarbakır’da çok güzel fuar merkezi yapılmış ben emeği geçenleri kutluyorum ama neden Mardin’de bir tane yapılmasın.  Biz yetkililerden bir fuar merkezi yapılmasını istiyoruz. Şanlıurfa’da katılım sağladık her şey hazırdı çok güzel bir fuar olmuştu. Tek tek stantları gezdik biz kendilerine başarılar diliyoruz. Ancak gezerken aklımda hep Mardin’de de bir fuar olsaydı çok güzel olurdu diye düşünüyordum inşallah bizde de bu verimli tarım arazilerinin üzerinde de bir fuar merkezi yapılır.” dedi.

Başkan Öter ve Kızıltepeli esnaflar fuarı gezdikten sonra Mardin’e döndü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.