Beştepe’deki Koronavirüs Toplantısı’nda flaş kararlar

Beştepe’deki Koronavirüs Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi. Kalın, “İlk orta ve liselerin, 16 Mart’tan itibaren 1 hafta, üniversitelerin ise 3 hafta tatil edileceğini belirterek, spor müsabakalarının da Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağı açıklamasında bulundu.

Beştepe’deki Koronavirüs Toplantısı’nda flaş kararlar
Yayınlama: 12.03.2020

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları;

-Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı.

-İlk orta ve liseler, 16 Mart’tan itibaren 1 hafta, üniversiteler ise 3 hafta tatil edilecek. Eğitim-öğretime 23 Mart’tan itibaren de uzaktan eğitim yönetimiyle devam edilecek.

– Spor müsabakaları Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm programları ertelendi.

-Şu ana kadar tespit edilen tek bir vaka oldu. Sağlık durumu iyi, etrafında karantinaya alınanlarla ilgili bir söz konu değil… İtalya’dan bir tahliye planımız şu anda yok.

-Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandı. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır.

-Vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini erteleme yönündedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyoruz.

İtalya’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili gelen soruya  “İtalya’dan tahliye planımız şu anda yok. Vatandaşlarımızın orada kendilerini koruma altına almaları son derece önemli, ama Türkiye’ye gelmeleri durumunda Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerini dinlemeleri son derece önem arz ediyor.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.