Gelecek Partisi’nin Mardin İl Başkanı belli oldu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin Mardin İl Başkanı belli oldu. Gelecek Partisi Mardin’de Sanayici – İşadamı Emin İlhan’a teslim edildi.

Gelecek Partisi’nin Mardin İl Başkanı belli oldu
Yayınlama: 16.01.2020

Ahmet Davutoğlu’nun 13 Aralık 2019’da ilan ettiği Gelecek Partisi’nin il başkanları belli olmaya başladı. Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamaya göre; Mardin İl Başkanlığı görevine Sanayici-İşadamı Emin İlhan getirildi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde gıda sanayisi ve üretimi üzerine faaliyetlerini sürdüren Kızıltepeli Sanayici-İşadamı Emin İlhan, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti’den Mardin Milletvekili Aday Adaylığı için resmi başvuruda bulunmuş idi.

Emin İlhan Kimdir?

Emin İlhan, 1979 yılında Mardin’in Kızıltepe İlçesine bağlı Belli köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu Kızıltepe’de okuduktan Orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Mardin’e döndü.

Kızıltepe’de yerleşik olan geniş bir aileye mensup olan Emin İlhan, 1997 yılında Mardin Organize Sanayi bölgesinde gıda üretimi üzerine kurulan aile şirketinde ticari yaşamına başladı.

Küçük bir farikayla başlayan ailenin ticari teşebbüsünde önemli görevler üstlenen Emin İlhan, Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde gıda üretimi üzerine farklı alanlarda halen faaliyetlerini sürdüren 10’a aşkın fabrikanın kuruculuğunu ve yöneticiliği görevini sürdürüyor.

Teknolojik alanda yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Emin ilhan, Gıda üretimi alanında son teknoloji ile donatılmış Mirac un ve Makarna Fabrikası’nın kuruluşunda da bulundu. Mardin OSB’de bulunan aile şirketleriyle yan dallarıyla birlikte bine aşkın Mardinliye istihdam kapısı oluşturdu.

24 Haziran genel seçimleri öncesi AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Emin İlhan, bir yandan ticari yaşamını sürdürürken, öte yandan da Sivil toplum alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Emin İlhan, MÜSİAD Mardin Şubesi ile İHH Mardin Şubesi’nde faaliyetlerde bulundu. Mardin Artuklu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nden mezun olan Emin İlhan evli ve beş çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.