HEP-SEN Mardin Temsilcisi Bekir Kurtay, oldu

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Mardin temsilcisi Bekir Kurtay oldu.

HEP-SEN Mardin Temsilcisi Bekir Kurtay, oldu
Yayınlama: 03.05.2024

Sağlık İş Kolunda bağımsız bir sendika olarak 2020 yılında kurulan HEP-SEN, Mardin temsilciği görevine Bekir Kurtay getirildi.

HEP-SEN hakkında açıklamada bulunan Kurtay, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 2020’yi Hemşire ve Ebe Yılı ilan etmesiyle birlikte, sağlık profesyonellerinin önemi daha da belirginleşti. Özellikle Covid-19 salgınıyla mücadelede, sağlık çalışanları pandemi kahramanları olarak ön saflarda yer aldı ve kendi sağlıklarını dahi tehlikeye atmadan toplum sağlığı için fedakarca çalıştılar.HEP-SEN, bu fedakarlığı temel alarak, gece nöbetçilerinin de sesi olmayı amaçlayan bir hareket olarak ortaya çıktı. İstanbul’da Genel Başkan Yunus Şimşek liderliğinde kurulan HEP-SEN, yedi hemşirenin öncülüğünde başlatıldı ve uluslararası alanda büyük bir etki yarattı. Sendika, geniş bir coğrafyada 81 ile yayıldı ve birçok ilde şubeler açtı. Tüm sağlık profesyonellerinin sorunlarına çözüm bulmayı kendine görev edinen HEP-SEN, yeni nesil sendikacılık anlayışıyla hareket ederek güçlü bir vizyon ve misyon ortaya koydu.” dedi.

Sendika, kuruluşundan itibaren 2020-2023 yılları arasında yaklaşık 40 binden fazla hukuki danışmanlık hizmeti sunarak üyelerine ve üye olmayan sağlık profesyonellerine destek olduğunu dile getiren Kurtay, “HEP-SEN, tüm sağlık çalışanlarının kendi haklarını savunmalarının önemini vurgulayarak, toplum sağlığı için ve mesleki bilinçle hareket etmeyi amaçladı. Ayrıca, sahadaki sorunlara çözüm bulmak adına eylemler gerçekleştirmekten de çekinmedi. HEP-SEN, ‘Birlikte Hareket Edin’ çağrısına sessiz kalmayarak diğer sendikalarla iş birliği yaparak gücüne güç kattı. KESS Sendikası, Sağlık Ordusu Sendikası, Onur Sağlık Sendikası ve Sağlık Çalışanları Sendikası ile birleşerek sağlık çalışanlarının sesini daha da güçlendirdi. Bu birleşme, sağlık sektöründe daha etkili bir şekilde çözüm odaklı çalışmalar yapılmasını sağladı.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.