Instagram en popüler Snapchat özelliğini kopyalamaya hazırlanıyor. Instagram, her konuştuğunuzda sohbet dizisini temizleyen kısa mesaj özelliğinin prototipini geliştirdi ve şu an test ediyor.
Geçici mesaj özelliği, diğer sosyal medya sitelerinde de oldukça popüler. Twitter da geçici paylaşımları test ediyor ve bu ayın başlarında kullanıcılarına 24 saat içinde kaybolan metin, fotoğraf ve video yayınlamalarını sağlayacak bir özelliği test ettiğini duyurdu. Bu özellik, insanların düşüncelerini çevrimiçi paylaşırken daha rahat hissetmesine teşvik etmeye yarayabilir.
Snapchat’in, Facebook’un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmesinin ardından Facebook, 2014’te Slingshot adlı kendi geçici mesajlaşma uygulamasını geliştirerek Snapchat’e bu pazarda meydan okumaya çalıştı. Slingshot, insanların kısa saniyeler içerisinde fotoğrafları ve videoları birbirleriyle paylaşmasına izin veriyordu. Ancak uygulama yeterli ilgiyi göremediği için Facebook bir yıl sonra uygulamayı kaldırdı.
Instagram ile kendini silen mesajlar
Şimdi de Instagram, Snapchat’i popüler yapan bu özellik üzerinde çalıştığını bildirildi: kendini silen mesajlar. Yayınlanmayan özellik ilk olarak Instagram’ın Android uygulamasında ağzını kapatan maymun emojisi ile etiketlenmiş olarak mühendis Jane Manchun Wong tarafından tespit edildi.
Instagram tarafı ise Wong’un yaptığı keşfi doğruladı.
Instagram, “Mesajlaşma deneyiminizi geliştirmek için her zaman yeni özellikler geliştiriyoruz.” dedi. “Bu özellik hâlâ geliştirme aşamasındadır ve henüz harici olarak test edilmemektedir.” dedi.
Kullanıcılar bu moda, Instagram direkt mesajlar üzerinden giriyorlar. Açılan kısmı hızlıca kaydırarak girdiklerinde boş ileti sayfası olarak açılan karanlık mod penceresine alınıyorlar. Kullanıcılar bu pencereyi kapattıklarında, kendilerinden veya sohbet ettiklerinden gelen mesajlar kayboluyor. Bu özellik tıpkı mesajı her iki taraf gördükten sonra sohbeti silen Snapchat ile benzer özellikler taşıyor. Şimdilik bu özelliğin resmi olarak ne zaman sunulacağı konusunda bir tarih belirlenmedi. Bazı özellikler hiçbir zaman prototip aşamasından çıkmayabiliyor. Ancak bu özellik birkaç ay sonra uygulamaya konulabilir gibi duruyor.