Kaymakam Çam, çiftçilerin buğday ekim mesaisine katıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçilerin buğday ekim mesaisi dualarla başladı.

Kaymakam Çam, çiftçilerin buğday ekim mesaisine katıldı
Yayınlama: 16.11.2019
Düzenleme: 16.11.2019 18:57

Mezopotamya bölgesinde bulunan ve geniş tarım arazileri ile verimli topraklara sahip Kızıltepe Ovasında, birinci ürün olan Buğday’ın ekimi başladı.

Başlayan buğday ekimi dolayısıyla ilçeye bağlı Çağıl mahallesinde Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Aydın Yücedağ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Doğan, kurum amirleri ve çiftçilerin katılımıyla buğday ekim etkinliği düzenledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçiler, temel gıda maddeleri arasında yer alan buğdayın ekimine başladılar. Yaklaşan kış mevsimi öncesi hummalı bir çalışma yürüten çiftçiler, buğday tohumlarını dualarla toprakla buluşturup hasat mevsimini bekliyor.

Kızıltepe ilçesi Çağıl Mahallesinde Halil Karahan ve diğer çiftçilerin buğday ekim çalışmalarına katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Mezopotamya’nın verimli ve bereketli topraklarda buğday ekiminin başladığını anımsattı.

İlçenin potansiyeli yüksek verimli bir tarım ovasına sahip olduğunu vurgulayan Çam “Çiftçilerimiz bu yıl üretimden umutlu, bizler de onlar kadar umutluyuz. Verimli bir tarım ovasına sahibiz ve bunu bizlere fayda sağlayacak en iyi şekilde kullanıyoruz. Ekim yapmanın çok meşakkatli olduğunun da farkındayız. Bu noktada çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Diğer bitkilere oranla daha dayanaklı olan buğday ve arpa gibi ürünleri tercih eden çiftçiler bu yıl üretimden umutlu olduğunu aktaran Kaymakam Çam, ekim yapmanın çok meşakkatli olduğunu, çiftçilere bu konuda Allah’tan kolaylıklar dilediğini söyledi.

Yazın hasadı yapılacak olan buğdayların verimli olması için Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, dua ederken çiftçiler ve protokol de âmin dedi.

Yeni sezonun bereketli ve hayırlı olmasını dileyen Çam, daha sonra bölgede mısır hasadını gerçekleştiren çiftçilerle bir araya geldi. Biçerdövere binerek biçim aşamasını ve mısırın hasadı konusunda çiftçilerin bilgi alan Çam, çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Çok giderin olduğunu ve her şeyin çok pahalı olduğunu söyleyen çiftçiler, ekilen buğdayların yaklaşık 9 ay sonra hasadının yapılacağını kaydettiler.


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.