Kızıltepe Devlet Hastanesinden ‘Diyabet’ Farkındalığı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Kızıltepe Devlet Hastanesinde kurulan stantta “diyabet” farkındalığı oluşturuldu.

Kızıltepe Devlet Hastanesinden ‘Diyabet’ Farkındalığı
Yayınlama: 14.11.2019

Kızıltepe Devlet Hastanesinde, Diyabet hastalığının farkındalığını artırmak, koruyucu ve tedavi edici koşulların iyileştirilmesine dikkat çekmek üzere her yıl düzenlenen 14 Kasım “Dünya Diyabet Günü” dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Dünyada 425 milyondan fazla insanın diyabetle yaşadığını belirten Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Fethullah Kayan, “ Bu vakaların çoğu tip 2 diyabetlilerdir. Düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme, yeterli ve düzenli uyuma gibi sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinilerek tip 2 diyabet %80 oranında önlenebilir. Tüm aileler diyabetten potansiyel olarak etkilenmektedir. Aileler tip 2 diyabetin risk faktörlerinin kontrolünde önemli bir role sahiptir. Bu nedenle diyabetin her iki türü için belirtiler ve risk faktörleri hakkında ailelerin bilgi sahibi olmaları, diyabeti önleme ve erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir. Diyabet erken teşhis edilir ve kontrol altına alınırsa yol açacağı sağlık sorunları önlenebilir. Aile desteğinin diyabet hastasının iyileşmesinde de önemli bir etkiye sahip olduğu görülmüştür” dedi.

Poliklinik girişine açılan stantta hasta ve hasta yakınlarının şeker ölçümü yapılarak diyabetle ilgili broşür ve eğitim kitapçıkları dağıtılırken sağlık ekipleri,  vatandaşları diyabet hastalığı hakkında bilgilendirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.