Kızıltepe’de 99 çiftçiye bıttım fidanı dağıtıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 99 çiftçiye bıttım fidanı dağıtımı yapıldı.

Kızıltepe’de 99 çiftçiye bıttım fidanı dağıtıldı
Yayınlama: 05.12.2021

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce, Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle üreticilere 780 bin bıttım fidanı dağıtıldı.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, dağıtılan fidanlarla bölgede ciddi bir üretim olacağını söyledi.

Amacın ürün çeşitliliğini artırmak, kırsal kıraç arazinin tarıma kazandırılması ve daha az suya ihtiyaç duyan geliri yüksek olan bitkisel üretimi artırmak olduğunu ifade eden Çam, ekilen bıttım fidanını ileride isteyen kişilerin aşılayarak Siirt ve Antep fıstığı şeklinde üretim yapabileceğini belirtti.

Çam, çiftçilere bu desteği sunan Tarım ve Orman Bakanlığına, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler de, dağ taş demeden tarıma uygun alan arazileri ülke ekonomisine ve tarıma kazandırmak istediklerini söyledi.

25 dönüme ekim yapmak üzere 250 fidan aldığını anlatan çiftçi Yurdanur Resuloğlu da devletin hibe olarak verdiği fidanları da arazisine dikeceğini belirterek, “Güzel bir proje.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.