Kızıltepe’de evi yanan aile yardım bekliyor

Kızıltepe ilçesinde evdeki eşyaları tamamen yanan Korhan ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kızıltepe’de evi yanan aile yardım bekliyor
Yayınlama: 25.01.2020

Mehmet Mahsum Korhan’a ait İpek Mahallesi 4128. Sokak 37 nolu evde, önceki gün saat 04.00 sıralarında yangın çıktı.

Bulaşık makinesinden çıkan yangın, özellikle mutfak içerisindeki eşyaları tamamen kullanılamaz hale getirdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Evi yanan Korhan ailesi, zor şartlarda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Baba Korhan,  gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın sırasında evdeki eşyaların çoğunun zarar gördüğünü, bazılarının da kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerin anlatan Korhan, kendilerini uzanacak yardım eli beklediklerini söyledi.

Kürtçe konuşan Baba Korhan, “Önceki gün evde misafirimiz vardı ve gece saat: 02.00’ye kadar uyanıktık. Sonra yattık ama çocuklarım 03.00’e kadar mutfaktaydı. Bir saat sonra çocuklar yangını fark ederek, bizi uyandırdı ve biz de hemen kendimizi dışarı attık. Kapı ve pencereleri açarak itfaiye ekiplerine haber verdik. Onlar da gelip yangını söndürdüler. Arka taraftan mutfağa baktığımda bulaşık makinesinden yangının çıktığını gördüm. Ki zaten itfaiye de öyle dedi. Bulaşık makinesi sürekli çalışmıyordu ve sürekli servisi çağırıyordum. Servis de bakıp tamamdır diyordu ama sonra yine arıza veriyordu. En son yangın çıkmadan bir gün sonra gelip arızasını tespit edeceklerdi ama böyle bir olay oldu.” dedi.

Yaklaşık 50 bin TL hasarın olduğunu belirten Korhan, yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.