Kızıltepe’de koordinasyonsuz çalışmalar hayatı felç etti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde plansız yapılan çalışmalar nedeniyle esnaf ve vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor.

Kızıltepe’de koordinasyonsuz çalışmalar hayatı felç etti
Yayınlama: 14.12.2019
Düzenleme: 14.12.2019 16:32

Kızıltepe’de, elektrik ve doğalgaz çalışmalarının koordinasyonsuz bir şekilde yapılması yollarda ve kaldırımlarda büyük tahribatlara yol açtı. Koordinasyonsuz yapılan çalışmalardan dolayı Kızıltepe ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan birçok yolda tekrar kazılar yapılması nedeniyle bozulan yollarda gölü aratmayan manzarlar ortaya çıkıyor.

İlçenin en işlek caddelerinden biri olan Kilise Caddesi başta olmak üzere Yeni Mahalle ve Koçhisar Mahalleleri yanı sıra kent genelinde yapılan elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ardından eski hale getirilmeyen yollarda birçok sürücünün aracında maddi hasara neden oldu. Çamur içinde kalan bazı cadde ve sokaklarda çamurdan dolayı logarların taşması sonucu bazı işyerlerini su bastı. Özellikle Dicle Elektrik tarafından yapılan çalışmaların nedeniyle Kilise Caddesi adeta bir kırsal mahalleyi andırıyor. Öte yandan Yeni Mahalle sakinleri, şirket tarafından yapılan çalışmalar sırasında internet altyapısının zarar görmesinden dolayı mahallede 3 gündür internetin olmadığı belirtiler.

Kızıltepe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tıkanan logarların açılmasına yönelik çalışmalar sürürken Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatlarıyla ekipler olası olumsuz durumlara karşı 7/24 hazır bekliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.