Kızıltepe’de kuyumcularda gönüllü olarak kepenk kapatıyor

Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan semt pazarcılarının ardından kuyumcularda kepenk kapatma kararı aldı.

Kızıltepe’de kuyumcularda gönüllü olarak kepenk kapatıyor
Yayınlama: 25.03.2020

Corona virüs (covid-19)  salgının yayılmasına karşı alınan tedbirlere destek olmak ve virüsün yayılmasına yönelik tedbirler kapsamında Kızıltepe’de bulunan kuyumcular kepenk kapatma kararı verdi.

Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlem artarak devam ederken Kızıltepe’de semt pazarcılarının virüsün vatandaşlara bulaşma ihtimaline karşı gönül olarak aldığı tezgah kurmama kararının ardından virüsten korunmak ve yayılmasını önlemek amacıyla devletin aldığı koruyucu tedbirleri desteklemek amacıyla son dönemde 12.00-18.00 saatleri arasında işyeri açan kuyumcular gönül olarak 30 Mart’a kadar kepenk indirme karar aldı.

Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Veysi Güç, Dernek yönetimi olarak ilk etapta yarım gün açma kararı aldıklarını, şimdide 30 Mart Pazartesi gününe kadar üyelerinin sokağa çıkmama kararına destek vermek için işyerlerini açmayacağını söyledi.

Dernek başkanı Güç, Corona virus tedbirleri kapsamında 30 Mart tarihinden itibaren kapatma kararını uzatıp uzatmama konusunu yönetim kurulunun yeniden değerlendireceğini belirterek ilçede kuyumculuk yapan 63 üyelerinin ilk etapta Pazartesi gününe kadar kapalı olacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Ali sincar dedi ki:

    Güzel bi şey