Kızıltepe’de Zehir Tacirlerine Şafak Baskını

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde uyuşturucu hap ve esrar maddesi sattıkları tespit edilen 10 kişinin evine sabah erken saatlerde baskın düzenlendi. Filmleri aratmayan operasyon anları saniye saniye polis kamerasıyla görüntülendi.

Kızıltepe’de Zehir Tacirlerine Şafak Baskını
Yayınlama: 22.10.2019
Düzenleme: 22.10.2019 13:04

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları Mardin İl Emniyet ile Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanan ve Ticaretini Yapan Şahısların Yakalanmasına”  yönelik operasyon yaptı.  Şüphelileri belirleyerek adreslere tek tek baskın düzenledi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından harekete geçen polis, şafak vakti özel harekat polislerinin de desteğiyle  daha önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler narkotik köpeğiyle yaptığı aramada,  2 bin 169 adet Ectasy, Satışa hazır halde 24,28 gram Eroin,  20,97 gram Toz Esrar, 0,13 gram Metanfetamin , 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet Kuru sıkı tabanca ele geçirdi.

Operasyon kapsamında 10 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan ve üzerlerinde sahte kimlik ve ruhsatsız silah ile yakalanan iki şüphelinin emniyetteki işlemlerinde “Kasten öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit, Hırsızlık ve Konut Dokunulmazlığını İhlal” suçları başta olmak üzere toplam 29 ayrı suçtan aramaları olduğu tespit edildi.  Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 10 şüpheliden 6’sı sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.