Macbook Pro için sevindirici açıklama geldi!

Bir yılı aşkın süredir sızıntılar ile gündemden düşmeyen 16 inç Macbook Pro geçtiğimiz ay tanıtıldı. Sahip olduğu üst seviye donanım ve yenilenen klavyesi ile beğeni kazanan cihaz kısa süre önce hoparlör sorunu ile gündeme geldi.

Macbook Pro için sevindirici açıklama geldi!
Yayınlama: 10.12.2019
Düzenleme: 10.12.2019 09:13

16 inç Macbook Pro sahiplerinin hoparlörden gelen patlama sesinden şikayetçi olduğunu sizlere duyurmuştuk. Özellikle yüksek sesle müzik dinlerken veya video oynatırken pencere kapatılınca patlama sesinin çıktığı belirtilirken, hoparlör birden kapanıp açıldığında da aynı durumun meydana geldiği belirtiliyor.

Apple’ın destek forumunun yanı sıra Reddit’te kısa sürede gündeme oturan bu sorun nedeniyle gözler Apple’a çevrilmişti. MacRumors tarafından elde edilen bilgiye göre, Apple yetkili servis sağlayıcılarına bir not gönderdi.

Patlama sesinin, ses çalma işlemi durduğunda gerçekleştiğinin tespit edildiği ve araştırmaların devam ettiği belirtildi. Donanımsal gibi görünse de aslında yazılımdan kaynaklandığı belirtilen bu sorunun ilerleyen günlerde yayınlanacak olan bir güncelleme ile ortadan kaldırılması planlanıyor.

Bu nedenle servislere sorunlu cihazları yenileriyle değiştirmemeleri konusunda bilgilendirme yapıldığı dile getiriliyor.  macOS Catalina 10.15.2 şu anda test ediliyor. Ancak, hoparlör sorunu için henüz bir düzeltme içermiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.