Mardin’de Gaziler Günü kutlandı

Mardin’de Gaziler Günü kutlandı
Yayınlama: 19.09.2019
Düzenleme: 20.10.2019 22:42

Mardin’de 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle valilik binası önünde tören yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla düzenlenen törene 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Artuklu Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı..

Mardin Valiliği önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, “Gazilik; Vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir. Gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek, bu uğurda, bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, Gazilik mertebesi ile şereflenmiş bütün gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine binaen, Mardin Garnizon Komutanlığında görevli ikmal Üsteğmen Burak Turalı ve gaziler adına Gazi Alican Demir’de, birer konuşma yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.