Mardin’de gıda denetim seferberliği sürüyor

Mardin’de Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan denetim seferberliği kapsamında ürün bazlı denetimler sürüyor.

Mardin’de gıda denetim seferberliği sürüyor
Yayınlama: 28.11.2019
Düzenleme: 28.11.2019 14:16

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda, Ülke genelinde eş zamanlı yürütülen ürün bazlı denetim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince iş yerlerine yönelik 25 Kasım’da başlatılan denetimler devam ediyor.

Ekiplerce, işletmelerde hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu inceleniyor.

Ürün bazlı gıda denetiminin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda, Ülkemiz genelinde eş zamanlı yürütülen ürün bazlı denetimler kapsamında İlimizde denetimler hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de ilk defa uygulanan bu denetim sistemiyle her gün bir ürün çeşidi ya da sektör denetlenmek suretiyle ülke genelindeki bütün gıda işletmelerinin denetlenip, görülen aksaklıklar veya mevzuata aykırı durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılacak. Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya daha rahat ulaşması için yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

Denetimler, 30 Kasım’a kadar hafta boyunca her gün belli sektörleri kapsayacak şekilde sürecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.