Mardin’de ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

Mardin’de 163 kişilik ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Mardin’de ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı
Yayınlama: 11.05.2024

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Mardin Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı. Hac kafilesinin hareketi öncesi Gidiş Terminali’ndeki tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen burada yaptığı konuşmada, “Bu gün 163 kişiden oluşan ilk hacı adayı kafilemizi Hz.Peygamber Efendimizin misafirliğine ve kutsal beldelerden Medine’tün-Nebi’ye ve akabinde Beytullah’ı bağrında muhafaza eden Mekke-i Mükerreme’ye dualarla uğurlamaya geldik. Kusur aramak için değil, kusurunu itiraf ve tövbe için Hacca uğurladığımız kardeşlerimize, tertemiz her şeyden arınarak dönebilmeleri, hacı kalabilmelerini diliyoruz. Tüm hacı adaylarımızdan hassaten dua talebinde bulunuyoruz. Hacılarımızın hac ibadetini yapıp, huzur İçinde memleketlerine, evlerine ve sevdiklerine geri dönmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hacları makbûl ve mebrûr olsun” ifadelerine yer verdi.

Törene, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, din görevlileri, hacı adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.