Mardin’de LGS’deki Başarsızlık Tespit Edilecek

Liseye geçiş sınavlarında son 6 yıldır 76’ncı sırada yer alan Mardin’de İl Eğitim Müdürlüğü, Milli başarısızlığı tespit etmek için puanla denetleme uygulaması başlattı.

Mardin’de LGS’deki Başarsızlık Tespit Edilecek
Yayınlama: 10.12.2019
Düzenleme: 10.12.2019 13:30

Mardin’de liseye geçiş sınavlarında istenilen başarıyı yıllardır elde edilemedi İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu durumu tersine çevirmek için harekete geçti.

Liseye geçiş sınavlarında son 6 yıldır 76’ncı sırada yer alan Mardin, artık bu durumu değiştirmek istiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başarısızlığı tespit etmek için puanla denetleme uygulaması başlattı. Puan kotası zorunluluğu getirilen; 100 okul yılsonuna kadar sistemli bir şekilde denetlenerek, başarısızlığın nedenleri aranacak.

Başarısızlığın sebeplerini ortaya çıkarmak için yeni bir çalışma başlatıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, “Her okula 5 puan kota koyuyoruz şuanda. Kotayı uygulamayan okulları tespit edeceğiz. Bu başarıyı yakalamayan okullarda bak bakacağız sorun nerede? Öğrencileri öğretmene, öğretmeni okul müdürüne okul müdürünü ilçe milli eğitim müdürüne İlçe Milli Eğitim Müdürü de İl Milli Eğitim Müdürü zimmetliyorum” dedi.

5 puan kotası getirilen 100 okul yılsonuna kadar sıkı bir denetime tabi tutulacak ve LGS puanlarını artırmaları zorunluluğu olacak.

NTV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.