Mardin’de okul kantinlerine denetim

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, şehir merkezindeki okul kantinlerini denetledi.

Mardin’de okul kantinlerine denetim
Yayınlama: 19.10.2019
Düzenleme: 20.10.2019 23:45

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatlarıyla eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul kantinlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Zabıta ekipleri eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmeleri denetledi. Denetimlerde, gıda maddelerinin yanı sıra hijyen, gıda maddelerinin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, işyeri açma-işletme ruhsatı, gazlı ve şekerli içeceklerin satışı, gıda ürünlerinin son kullanım tarihleri ve yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği titizlikle kontrol edildi. Denetimler sonucunda, görülen eksikliklerle ilgili tutanak düzenlenip, gerekli uyarılar yapıldı. Görülen eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

Öğrencilerin sağlığı için okul kantinlerine yönelik denetimlerin sıklaştırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kinyaz Köle, öğrencilerin hijyenik ortamlarda sağlıklı yiyecekler tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.