Mardin’in yöresel ürünleri festivalde tanıtıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eğitim veren Dicle İlkokulu’ndan bir grup öğretmen ve öğrenci, Alanya’da düzenlenen Etwinning onaylı “Şehirler ve Kokular” adlı festivalde kentin yöresel ürünlerini tanıttı.

Mardin’in yöresel ürünleri festivalde tanıtıldı
Yayınlama: 30.10.2019
Düzenleme: 30.10.2019 17:16

Antalya’nın Alanya ilçesinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başkanlığında, Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okulunun koordinesinde, Türkiye’deki endemik bitkilerle yöresel sebze ve meyvelerden koku elde edilmesi amacıyla uygulamaya konulan E-twinning onaylı ‘Şehirler ve Kokular’ projesi kapsamında 61 ilden öğretmen ve 280 öğrencinin katılımıyla düzenlenen festivale Mardin’i, Kızıltepe Dicle İlkokulu Sınıf Öğretmeni Funda Topçu başkanlığında 2 öğretmen ve 4 öğrenci temsil etti. Düzenlenen festivalde Artukbey Dibek Kahvesi, Hayalet/Badem Şekeri, Kolonya, Kana Cafenin 500 yıllık geleneklere uygun 38 çeşit baharat ile pişirilen Süryani Çöreği ve Bıttım sabunu tanıtıldı.
Festivalde Mardin’i tanıtmaktan gurur duyduklarını dile getiren Sınıf Öğretmeni Funda Topçu, “İlkleri yaşadığımız bu güzel projede öğrencilerimiz de ilk kez deniz ile tanışmış oldu. Öğrenciler için ayarlanan çok özel bir gemiyle deniz turu yapıldı.Kırmızı Beyaz bayraklarımızla gemide Cumhuriyet kutlaması yapıldı.”Alanya Türkiye kokacak, Alanya’nın kokusu tüm Türkiye’yi saracak” sloganıyla başladığımız projemizden çok güzel anılarla ve Mardin’imizi temsil etmenin gururu ve mutluluğuyla döndük. Organizasyon sorumlusu sayın Fatma Ayan hocamıza, kıymetli Öğretmen ve Öğrencilerimizi ağırlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.