WhatsApp karanlık mod geldi!

Android 10 ve iOS 13 ile karanlık mod desteğinin telefonlarda standart hale gelmeye başlamasıyla birçok uygulama bu desteği sunmaya başladı. Uzun bir bekleyişin ardından WhatsApp karanlık mod özelliği kullanıma sunuldu.

WhatsApp karanlık mod geldi!
Yayınlama: 05.03.2020

Instagram bu özelliğe kavuştuktan sonra WhatsApp konusunda kullanıcılar baskı yapmaya başlamıştı. Beta programına dahil olan kullanıcılar bir süredir popüler mesajlaşma uygulamasını karanlık mod ile kullanarak test ediyordu

Beta sürecinin sona ermesi ile tüm kullanıcılar bu özelliğe erişebilir hale geldi. Yani artık günümüzün en popüler mesajlaşma uygulamasında özellikle gece mesajlaşırken göz yorgunluğunu azaltmak ve pil tasarrufu sağlamak mümkün.

App Store’daki uygulama güncellemeleri bölümünde yeni sürümü göremeyen iPhone kullanıcılarının arama bölümüne WhatsApp yazarak doğrudan uygulama sayfasında karşılarına çıkan “güncelle” butonuna tıklaması yeterli.

Her Android hem iOS için kullanıma sunulan bu özelliği içeren güncellemenin App Store ve Google Play Store tarafından tüm kullanıcılara sunulması biraz zaman alabilir. Bu nedenle tek yapmanız gereken bir süre daha beklemek.

WhatsApp karanlık mod nasıl açılır?

Android cihazlarda WhatsApp’ı güncelleyip açtıktan sonra uygulama ayarlarına girmeniz, Sohbetler bölümündeki Tema seçeneğinden “Koyu“ya tıklamanız yeterli. iOS 13 yüklü cihazlarda ise Ayarlar > Ekran ve Parlaklık yolunu takip ederek “Koyu” seçeneğine tıklamak yeterli.

Merhaba Karanlık başlıklı bir tanıtım videosu yayın

Merhaba Karanlık başlıklı bir tanıtım videosu yayınlayan WhatsApp, “Ekran parlaklığını düşüren, parlamayı azaltan, kontrast ve okunabilirliği artıran özel koyu gri arka plan ve kirli beyaz bir renk kullanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.