Yapımcıların gözdesi Mardin’de Hint filmi çekilecek

Yapımcıların gözdesi Mardin’de Hint filmi çekilecek
Yayınlama: 25.03.2021
Düzenleme: 25.03.2021 17:11

Dantel gibi işlenmiş taş konakları ve tescilli yapılarıyla açık hava müzesini andıran Mardin, film, dizi, klip ve belgesel çekimlerine ev sahipliği yapan Mardin, ‘Bollywood’ olarak adlandırılan Hint sinemasına ev sahipliği yapacak.

Yerli dizilerin yanı sıra, uluslararası sinema yönetmenlerinin de ilgi odağı olan ve çok sayıda film ve dizinin mekanı olan Mardin film şirketlerinin de dikkatini çekmeye devam ediyor. Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta ve yapımcı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ile ‘Durga’ filminin çekimleri öncesi farklı din, dil ve kültürden insanların yıllarca bir arada kardeşçe yaşadığı Mardin’e geldi.

‘Bollywood’ olarak adlandırılan Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, yapımcı Vivek Agraval ve Türk yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya, şirket sorumlusu İlhan Kızılkaya ile Mardin’e geldi. Aksiyon türündeki ‘Durga’ isimli filmin çekimleri için kente gelen ekip, Mardin Valisi ve Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç ile filmin çekimleri hakkında görüştü.

Mardin’in birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Mahmut Demirtaş, “Tarihi güzellikleri ile zamanın durduğu, insanların da bu duruma ayak uydurduğu masal şehrimiz birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kentimizin tanıtımı için yeni bir sinema projesi kapsamında Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, Hint filmi yapımcısı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ve yerel şirket sorumlusu İlhan Kızılkaya, Mardin’de film çekmek istedikleri konusunda bizimle görüştü. Biz de gereken desteği kendilerine verdik. Önümüzdeki günlerde filmin çekimleri başlayacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.