Coronavirus nedeniyle iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmasın talebi

Mardin Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Porduğan, Coronavirus salgını nedeniyle iş yerleri kapalı bulunan esnaflardan kira alınmaması çağrısında bulundu.

Coronavirus nedeniyle iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmasın talebi
Yayınlama: 03.04.2020

Coronavirus salgını nedeniyle hayatın durduğu şehirler arasında Mardin’in de bulunduğunu kaydeden Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Porduğan, bu zor süreci dayanışma içinde geçirmek gerektiğine vurgu yaparak, herkesi elini taşın altına koymaya ve insiyatif almaya davet etti.

Mardin’de alınan tedbirler kapsamında esnaf ve sanatkarların tamamına yakınının kapalı olduğunu, açık bulunanların ise kira başta olmak üzere diğer giderlerini karşılamak üzere işyerlerini açık tutarak sağlıklarını hiçe saydıklarını kaydeden Pordoğan, salgın süreci boyunca mülk sahiplerinden kiracılarından kira almamaya en azından bu süreyi üç ayla sınırlı tutarak, kiracılara destek olmaya davet etti.

Mardin’in kadim bir medeniyet şehri olduğunu ifade eden Pordoğan, “Mardin, birlikte yaşama kültürüyle, kardeşlik hukukuyla yoğrulmuş kadim bir şehirdir. Bu şehrin insanları olarak bu zor süreçte bir birimizin halini hatırını el üstünde tutmamız gerekiyor. Coronavirus nedeniyle özellikle kuaför ve berber esnafımızın işyerleri kapalı sadece bizim meslek gurubumuzda değil, birçok esnaf gurubu işyerlerinin kapısına kilit vurdu, evine çekilerek kendilerini izole etti ancak bu esnaflarımızın kiraları ve diğer giderleri işliyor. Esnaflarımızı rahatlatmak için en azından mülk sahiplerinin salgının öngörüldüğü dönem için 3 aylığına da olsa kiracılarından kira almama çağrısında bulunuyoruz. Ben de bir mülk sahibiyim, benim de kiracım var ve ilk olarak da bunu ben başlatmış olayım, kiracımdan üç ay boyunca kira almayacağımız sizlerin aracılığıyla taahhüt ediyorum, bütün mülk sahiplerine de aynı çağrıda bulunuyorum. Mülk sahiplerimiz en azından bu süre için esnaflarımıza destek olsunlar, milli dayanışma kampanyasına en azından bu şekilde katkıda bulunmuş olsunlar.” diye konuştu.

Devletin esnafa yönelik açıkladığı kredi destek paketinin beklentileri karşılamadığının da sözlerini ekleyen Pordoğan, esnafa kredi kullandırmaktan çok kullandırmamak üzerine bir yol izlendiğine işaret ederek tepkisini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.