Mardin’de çocuklar 23 Nisan’da 2 bin 20 fidanı toprakla buluşturdu

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramında çocuklara çam fidesi ve 23 Nisan baskılı tişört hediye etti. 2 bin 20 çam fidanı, ‘Elimde fidan evimde bayram’ sloganlarıyla toprakla buluşturuldu.

Mardin’de çocuklar 23 Nisan’da 2 bin 20 fidanı toprakla buluşturdu
Yayınlama: 23.04.2020

Mardin’de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle evde kalan çocukları evinde ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler başkanlığındaki ekipler, çocuklara fidan hediye etmenin yanı sıra tişört ve çeşitli ikramlarda bulundu. Ekipler, hediye ettikleri 2020 fidanı da çocuklarla birlikte toprakla buluşturdu.

Zor günlerde evlerinde kalan çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek istediklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler, “Bir ulusun uyanışının, egemenliğinin ilan edilişinin, millet iradesinin temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı. 100 yıl öncesinden Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde, çocuklar milletin geleceğidir demiş ve bugünü Cumhuriyetimizin bekçileri olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünya da olduğu gibi Ülkemizi de olumsuz etkileyen korona virüs toplumların her yaştan kesimini etkilemiş bulunmaktadır. Türk milleti olarak birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde genç fidanlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımızı unutmadık. Okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılmanın acısını yaşayarak “Evde Kal” çağrılarına uyan İlimiz Artuklu ilçesi Küçükköy ve Çukuryurt Mahallelerindeki çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladık. İçinde bulunduğumuz 2020 yılında yaşadığımız olumsuzlukları bir nebzede olsa unutturmak, çocuklarımızı sevindirmek için çocuklarımıza 23 Nisan tişörtleri ve dikilmek üzere 2020 adet fidanı kendilerine teslim ettik. Bakanlığımızın misyonu çerçevesinde ağaçlandırma çalışmalarına katılan çocuklarımıza “Elimde Fidan Evimde Bayram” sloganlarıyla fidanlarımızı dikimini gerçekleştirdik” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.